Blogs

Wil je je mening geven over wat jij vindt van de plaatsing van de windmolens in ons mooie landschap? Stuur je blog naar ons!

beschermd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden

Blog van Theo Melissen

2 april 2019

Het buurtschap Greffelkamp in Didam heeft een prachtig weidegebied met een belangrijke natuurwaarde. De komst van windmolens zal onherroepelijk de fauna in dit gebied aantasten. Het hinderlijke geluid en de slagschaduw zullen zorgen voor een ernstige verstoring van dit unieke voedsel-, broed- en voortplantingsgebied. Als voorzitter van de wildbeheerseenheid Bevermeer ben ik bezorgd over deze mogelijke ontwikkeling en maak ik bezwaar tegen de komst van windmolens in Greffelkamp. 

Blog van Jessica Huiskes

23 maart 2019 

Wie wil er nu niet een onbezorgd en gezond leven voor zijn kinderen!

Onder zorgen gebukt zie ik de plannen van de toekomstige geplande windturbines in Greffelkamp tegemoet.

Velen van ons zijn teruggekeerd naar ons ouders huis om hier onze eigen kinderen een rijk en landelijk leven te bieden. Hier hebben we bewust een flinke duit voor over, anders hadden we in Didam wel een woning gekocht.

Wij hebben op dit moment alleen al in onze eigen straat op 700m uit elkaar 16 jonge schoolgaande kinderen. Zij wonen straks 400 tot 600m van de geplande turbines af. Als ik dan uit serieuze onderzoeken van huisartsen moet lezen dat windturbines werkelijk concentratie verlies, slaapgebrek en andere gezondheidsklachten kunnen gaan veroorzaken, dan komt mijn moederlijke instinct in opstand. Dit willen wij niet. De gemeente kan dit onze kinderen en ons als ouders niet aan doen. Wij kiezen hier niet voor.