Over ons

De drie oprichters achter het burgerinitiatief 'Geen windmolensDidamLoil'

“We hebben een avondje met lego gespeeld”, vertelt Richard Peters, die samen met zijn buurmannen Barry en Ronnie Loeters actie ondernam voor het burgerinitiatief. “Tijdens de informatieavond van de gemeente in Meulenvelden in Didam konden we met legoblokjes aangeven waar wij de windmolens wilden.”

De drie mannen zijn een actiecomité gestart tegen de mogelijke komst van windmolens in de Didamse buurtschap. Zij moesten onlangs via de krant vernemen dat hun woonomgeving, net als Azewijn, wordt gezien als één van de meest geschikte locaties voor windmolens in de gemeente Montferland. 

De eerste informatieavond die de drie hadden belegd werd door ruim 100 belangstellenden bezocht. De ideeën van de gemeente om de Greffelkamp als locatie voor de windmolens werd niet positief gezien. Dat de actiebereidheid in Didam en Loil groot is blijkt uit de sterkte van het actiecomité, deze bestaat ondertussen uit 22 leden. 

De windmolens zijn hoger dan het hoogste gebouw van ons land

 

Plaatsing van de windmolens heeft negatieve gevolgen voor de karakteristieke kernkwaliteiten van het mooie landschap van de Greffelkamp. Rust en ruimte behoort dan tot het verleden door de plaatsing van de 200 meter hoge windmolens. En dat is iets wat we niet willen. Plaatsing langs snelwegen heeft net als de provincie aangeeft ook onze sterke voorkeur.

Hieronder zie je ons contactformulier, heb je op- of aanmerkingen neem dan gerust contact met ons op.

beschermd met reCAPTCHA Privacy - Voorwaarden